Patty van der Vlugt

Opleiding: Codarts, HBO Hogeschool voor de Kunst Rotterdam
Lessen: Modern Ballet, Techniek/klassiek, Popshowdance

Nadat ik de Rotterdamse dansacademie Codarts had afgerond, heb ik in verschillende shows gedanst. Ik ben vervolgens nog een andere opleiding gaan doen, maar stoppen met dansen zal ik nooit! Dansles geven vind ik het allerleukst! Ik vind het leuk om verschillende dansstijlen te geven en het is een uitdaging om mijn leerlingen steeds weer iets anders te leren. Ik wil iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen op muzikaal, fysiek, creatief en op sociaal vlak. Ik verwacht dat je gemotiveerd bent en hard werkt in mijn danslessen. En het klinkt heel cliché, maar uiteindelijk gaat het om plezier! Ik vind het stiekem ook soms te gezellig met mijn leerlingen!;) en dat maakt het zo leuk!

Dennis Spanjer

Opleiding: Lucia Marthas Groningen
Lessen: Popshow/Jazz, Modern Ballet, Klassiek

Als ik een choreografie maak kijk ik wat voor bewegingen er ontstaan als ik luister naar de muziek. Er ontstaat voor mij een bepaalde visie bij een choreografie. Deze visie probeer je over te dragen tijdens het aanleren. Dit is alleen nooit helemaal mogelijk. Elke leerling is namelijk anders en stopt iets van zichzelf in de choreografie. Daardoor kan iedereen dezelfde choreografie dansen, maar met een eigen interpretatie van mijn visie. Iedereen is namelijk anders en dat maakt voor mij het lesgeven leuk. Er ontstaat een creatief proces tussen mij en de leerlingen. Ik leer mijn leerlingen een choreografie aan, maar als de leerlingen de choreografie uitvoeren leer ik weer van de leerlingen.

Babet Fernandez

Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten
Lessen: Hiphop

Dansen is alles voor mij. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Hoe cliché het ook klinkt; een dag niet gedanst is een dag niet geleefd voor mij. Als ik dans ervaar ik pure vrijheid, plezier, geluk (ik kan uren doorgaan) maar kan ik mijzelf ook continu blijven uitdagen. Ik vind dit unieke/ mooie gevoelens en wil dit graag met andere delen. Hier komt mijn passie voor lesgeven dan ook vandaan; andere mensen deze gevoelens laten ervaren maar ook zich zelf uit te dagen en ergens volledig voor gaan. Ik kan er oprecht van genieten als ik mensen er volledig voor zie gaan in mij lessen. Plezier staat bij daarom voorop in de lessen maar ik hou er ook van als er hard gewerkt wordt!

Evelina Martinova

Opleiding: Fontys Dance Academy
Lessen:  Moderne Dans, Klassiek Ballet, Popshow

Dans is een van mijn grote liefdes in mijn leven. Ik kan zelf niet zonder  en geniet van alle dans stijlen. Elke dans stijl heeft een bepaalde techniek. Het is leuk om te zien, dat sommige dansstijlen dezelfde basis hebben of dat je met behulp van de ene stijl de andere beter kunt uitvoeren.
Het fijnst vind ik om mijn werk als uitvoerend danseres, docent en choreograaf te combineren en alle ervaringen uit een deze bezigheden te gebruiken in een andere.
Het is helemaal geweldig, als leerlingen hard werken in mijn lessen, maar plezier is natuurlijk ook enorm belangrijk, want als je iets heel graag wil, leer je natuurlijk veel sneller.