Patty van der Vlugt

Opleiding: Codarts, HBO Hogeschool voor de Kunst Rotterdam
Lessen: Modern Ballet, Techniek/klassiek, Popshowdance

Nadat ik de Rotterdamse dansacademie Codarts had afgerond, heb ik in verschillende shows gedanst. Ik ben vervolgens nog een andere opleiding gaan doen, maar stoppen met dansen zal ik nooit! Dansles geven vind ik het allerleukst! Ik vind het leuk om verschillende dansstijlen te geven en het is een uitdaging om mijn leerlingen steeds weer iets anders te leren. Ik wil iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen op muzikaal, fysiek, creatief en op sociaal vlak. Ik verwacht dat je gemotiveerd bent en hard werkt in mijn danslessen. En het klinkt heel cliché, maar uiteindelijk gaat het om plezier! Ik vind het stiekem ook soms te gezellig met mijn leerlingen!;) en dat maakt het zo leuk!

Dennis Spanjer

Opleiding: Lucia Marthas Groningen
Lessen: Popshow/Jazz, Modern Ballet, Klassiek

Als ik een choreografie maak kijk ik wat voor bewegingen er ontstaan als ik luister naar de muziek. Er ontstaat voor mij een bepaalde visie bij een choreografie. Deze visie probeer je over te dragen tijdens het aanleren. Dit is alleen nooit helemaal mogelijk. Elke leerling is namelijk anders en stopt iets van zichzelf in de choreografie. Daardoor kan iedereen dezelfde choreografie dansen, maar met een eigen interpretatie van mijn visie. Iedereen is namelijk anders en dat maakt voor mij het lesgeven leuk. Er ontstaat een creatief proces tussen mij en de leerlingen. Ik leer mijn leerlingen een choreografie aan, maar als de leerlingen de choreografie uitvoeren leer ik weer van de leerlingen.

Shannon Kneefel

Opleiding: Pact Dans (Art & Entertainment)
Lessen: Popshowdance/Streetdance, ADV/Kleuterballet, Hiphop

Dans betekend voor mij fysieke uiting van emotie. Het is voor mij een creatieve vorm van  beweging en ik kan er mezelf in zijn.

Als docent staat plezier en energie voorop!  Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn leerlingen vooral eigen plezier in dans te laten vinden in combinatie met de basis techniek van dans met ritme en muzikaliteit.

.

Babet Fernandez

Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten
Lessen: Hiphop

Dansen is alles voor mij. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Hoe cliché het ook klinkt; een dag niet gedanst is een dag niet geleefd voor mij. Als ik dans ervaar ik pure vrijheid, plezier, geluk (ik kan uren doorgaan) maar kan ik mijzelf ook continu blijven uitdagen. Ik vind dit unieke/ mooie gevoelens en wil dit graag met andere delen. Hier komt mijn passie voor lesgeven dan ook vandaan; andere mensen deze gevoelens laten ervaren maar ook zich zelf uit te dagen en ergens volledig voor gaan. Ik kan er oprecht van genieten als ik mensen er volledig voor zie gaan in mij lessen. Plezier staat bij daarom voorop in de lessen maar ik hou er ook van als er hard gewerkt wordt!

Roos Scholten

Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten
Lessen:  Hiphop, High Heels

Ik ben ondertussen al 7 jaar werkende als dans docent in Hiphop. Naast docent doe ik opdrachten als solo danser (video clips, show’s en optredens) en train/help ik demo-teams, stagiaires en professionele dansers. In reguliere lessen of workshops bouw ik mijn les zo op dat de leerlingen durven te bewegen, zich veilig voelen, leren en de deur uitgaan met de basiskennis van hiphop. In mijn choreografieën combineer ik verschillende hiphop stijlen in een choreografie waardoor ik ervoor zorg dat mijn lessen gevarieerd en vernieuwend zijn. Mijn verschillende stijlen zijn : Krumping, Pop and Locking, Streetdance, New and Old style Hiphop, High heels, Dancehall, Hiphop Commercial en Female Hiphop.

Mijn kracht ligt in het uitdagen van de leerlingen en het motiveren, aanleren en cleanen van een stuk(je) choreografie.